XQ-Dent XQ-DentXQ-DentXQ-DentXQ-DentXQ-Dent

Tot onze grote vreugde is het ons gelukt om ook een geriatrisch tandarts aan ons team toe te voegen. Wendy Spijkers is een geëngageerde  enthousiaste jonge  tandarts die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van oudere mensen. Zij heeft haar expertise opgebouwd in verschillende verzorgingstehuizen en in een instelling voor geestelijke en verstandelijke gehandicapten, waar zij verantwoordelijk is voor de gehele tandheelkundige verzorging van de bewoners.

Met de zorginstellingen de Biltse Hof en Huize het Oosten in Bilthoven zijn al directe afspraken gemaakt. Het Leendert Meeshuis organiseert binnenkort een voorlichtingsbijeenkomst.

Indien u op zoek bent naar de juiste tandheelkundige zorg voor een oudere patiënt kunt u natuurlijk direct contat met ons opnemen. U kunt dit ook via de bovengenoemde zorginstellingen regelen. Zij zijn op de hoogte van de aanmeldingsprocedure.

Er zal voor iedere patiënt een behandelplan gemaakt worden en dat zal met de patiënt, familie en eventueel ook met de verzorgingsarts besproken worden. Het algehele doel is een pijnvrije gezonde mond. Het behandelplan zal alleen na overleg en in gehele overeenstemming uitgevoerd worden.

De procedure stapsgewijs

  • U vult het bijgevoegde formulier in en levert het in bij de receptie van één van de bovengenoemde zorginstelling. Woont u zelfstandig, dan kunt u het formulier naar ons mailen of opsturen.
  • XQdent neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. In de zorginstellingen wordt regelmatig een afspraak gepland wanneer een klein vooronderzoek van de mondsituatie plaats zal vinden. Dit onderzoek wordt door een tandartsassistente  uitgevoerd. Bij klachten of dringende vragen kan natuurlijk direct een afspraak bij de tandarts gemaakt worden en hoeft u hier niet op te wachten.
  • De tandarts  maakt een behandelplan en dit zal indien gewenst, zowel aan u als aan de verzorgingsarts toegestuurd worden.
  • XQdent maakt daarvoor de geplande afspraken om de voorgestelde behandelingen  uit te voeren. Bijzondere behandelingen zullen van te voren met de patiënt, de familie  en de verzorgingsarts besproken worden.
  • De financiële afhandeling wordt geheel verzorgd door XQdent. Als bewoner van een zorginstelling vallen de kosten van de eventuele behandeling onder de AWBZ -regeling en regelt XQdent dit direct met het zorgkantoor.

Voor vragen neemt u gerust contact met mij op. Ik beantwoord ze graag!

XQdent Bilthoven
T 030-2288464
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.