XQ-Dent XQ-DentXQ-DentXQ-DentXQ-DentXQ-Dent

Heeft u met spoed tandheelkundige hulp nodig heeft, dan kunt u bellen met de kliniek waar u onder behandeling bent. Wij streven ernaar in geval van nood patiënten zoveel mogelijk door ons eigen team te laten behandelen.
Voor spoedgevallen buiten de spreekuren, hebben we echter een samenwerking met plaatselijke collega-tandartsen. Mochten wij zelf telefonisch afwezig zijn, dan verneemt u via het antwoordapparaat welke collega dienst heeft. De dienstdoende tandarts neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Bellen bij spoed
Bij spoedgevallen kunt u bellen naar de praktijk waar u onder behandeling bent. Dat is voor XQdent Bilthoven 0900 8602. De dienstdoende tandarts zit in het Antonius Ziekenhuis, locatie Soestwetering 1 te Utrecht.

Voor ST Zeist is het 0900 1515. De dienstdoende tandarts zit op de Montaubanstraat 16 te Zeist.


Betaling bij spoed
Houd er rekening mee dat u direct moet betalen, wanneer u een spoedbehandeling ondergaat bij een collega-tandarts.

Wat kunt u doen in geval van nood?

Hier geven we enkele tips wat u kunt doen bij tandheelkundige spoedgevallen. Voor alle gevallen geldt dat u het beste zo snel mogelijk contact opneemt met de tandarts.

Afgebroken tand
Zijn er stukken tand afgebroken? Bewaar alle stukken in een bekertje water en ga zo snel mogelijk naar de kliniek. De tandarts bekijkt of hij de stukken kan terugplaatsen.

Tand eruit
Een uitgevallen melktand hoeft nooit terug. Maar de tand van een blijvend gebit moet u wel zo snel mogelijk terugplaatsen. Dat doet u op een speciale manier. Lees hier hoe u dat doet.
Lukt het u niet de tand terug te zetten? Dan kunt u het beste de tand in een bekertje melk bewaren. Of los in de mond tussen de wang en kiezen. Lees meer.  

Losse tand(en)
Wanneer u een of meerdere losse tanden heeft na een ongeval, dan kunt u er het beste afblijven. Ga zo snel mogelijk naar de tandarts.